Steven Monsieur

Steven als trainer

In 2007 had Steven plannen om leraar lichamelijke opvoeding te worden, maar een ernstige rugblessure en lange revalidatie dachten daar anders over. Vóór deze periode was hij enorm bezeten door Taekwondo en trainde hij in zijn home gym.

In 2011 studeerde hij met onderscheiding af als Ergotherapeut en vond werk in verschillende revalidatiecentra. Op heden is hij werkzaam binnen het Geriatrisch Support Team van het ASZ te Aalst.

In 2013 slaagde hij voor de opleiding van Fitness Instructor bij de Vlaamse Trainersschool. Hij deed zijn stages bij Olivier Bisback (martial arts expert en stuntman) en bij Orhan Bilican (wereldrecordhouder en verschillende malen Europees Kampioen Powerlifting). Sindsdien is hij zich blijven verdiepen in alles met fitness en krachttraining te maken heeft door bijscholingen te volgen en de laatste nieuwe vakliteratuur op de voet te volgen.

In 2014 startte hij zijn eigen zaak ‘Solide Fitness’ en gaf aan een brede waaier van klanten training. Van topsporters tot senioren en alles daartussen.

In 2017 begon hij als docent voor de opleiding Personal Coach (Centrum voor Avondonderwijs) regio Aalst, waar hij zijn passie en kennis mag delen met gelijkgestemde mensen.

In 2018 opende hij zijn eigen trainingsruimte met de naam ‘Kracht Kliniek’ waar hij de gemiddelde man/vrouw wil sterker en fitter maken. De slogan luidt dan ook ‘gewone mensen, buitengewoon resultaat’. Niet iedereen hoeft een krachtatleet te worden, maar zijn klanten merken dat een sterker lichaam beter presteert tijdens dagelijkse activiteiten en er bovendien een stuk mooier uitziet.

Steven als krachtatleet

In 2009 begon Steven krachttraining een stuk serieuzer te nemen en kwam zo’n 14kg bij in net geen 2 jaar tijd. Als jonge man van slechts 58kg gaf deze toename van kracht en spiermassa een enorme boost in het zelfvertrouwen. De vooruitgang nadien ging uiteraard een stuk langzamer.

Hij deed verschillende wedstrijden Powerlifting mee, haalde regelmatig podiumplaatsen en werd Belgisch Kampioen in 2014 en 2015. Zijn beste prestaties bij de 83kg klasse zijn: 210kg squat – 135kg bench press en 210kg deadlift.
Zijn droom/doel is om te kunnen deelnemen aan een Europese wedstrijd..